ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο κομμένο σε φέτες
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 1/2 κουταλιές μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια
- 15 κρεμμυδάκια στρογγυλά μικρά στιφάδου
- 2 μπαστούνια σέλερυ κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 6-8 μικρές πατατούλες
- 100 γρ. φασολάκια
- 2 κουταλιές αρακά
- 1 1/2 κουταλιά σκορδόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μερώνια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- τον χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε την πατάτα να βράσει σε κατσαρόλα με νερό. Όταν βράσει, την λιώνετε και την αφήνετε κατά μέρος.
2. Βάζετε το ψάρι με το γάλα, αλάτι και πιπέρι, να βράσει σε άλλη κατσαρόλα και όταν βράσει το καθαρίζετε από τα κόκκαλα και το ξεψαχνίζετε.
3. Σουρώνετε το ζωμό και τον αφήνετε κατά μέρος.
4. Σωτάρετε τα λαχανικά σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά με τη μαργαρίνη ή το ελαιόλαδο επί 20 λεπτά περίπου μαζί με 1 φλιτζάνι νερό που το ρίχνετε σταδιακά.
5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα μυρωδικά, το ψάρι, την λιωμένη πατάτα και το ζωμό που κρατήσατε.
6. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και βράζετε το φαγητό 2 λεπτά ακόμη.
7. Σερβίρεται ζεστό.
0 Σχόλια