ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1/2 κιλό λαζάνια
- 350 γραμ. κιμά
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα λεπτές φέτες
- 3 αυγά
- μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
- 250 γραμ. βούτυρο
- 1/2 φύλλο κρούστας
- 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, μισοβράζετε τα λαζάνια.
2. Τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε με αρκετό νερό.
3. Έπειτα ετοιμάζετε τον κιμά ως εξής:
Βάζετε σε μια κατσαρόλα, λίγο βούτυρο να κάψει, σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά, τη δάφνη, το μαϊντανό, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ρίγανη, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να σιγοψηθούν για 30-35 λεπτά.
4. Σε μια λεκάνη βάζετε τα λαζάνια προσθέτοντας το μισό βούτυρο λιωμένο, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα και τον κιμά. Ανακατεύετε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.
5. Κατόπιν αλείφετε με λίγο βούτυρο τον πάτο ενός ταψιού και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας ένα-ένα, αλείφοντάς τα με βούτυρο λιωμένο.
6. Στρώνετε το μίγμα πάνω στα φύλλα και στη συνέχεια το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψετε και αυτά ένα-ένα με λιωμένο βούτυρο.
7. Χαράζετε την πίτα και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
0 Σχόλια