ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κουταλιές μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
- 1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
- 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
- 1 κουταλιά μερώνια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά σκορδόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι κάρδαμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι νεροκάρδαμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι φρέσκια μαντζουράνα ή ρίγανη ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, με 1 φλιτζανάκι νερό και τη μαργαρίνη ή το ελαιόλαδο.
2. Μόλις το κρεμμύδι σοταρισθεί, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε καλά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το κρασί, προσθέτετε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας το ριζότο συνέχεια.
4. Όταν το ρύζι έχει βράσει σχεδόν, αλλά είναι ζουμερό, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
5. Σερβίρετε το ριζότο αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.
0 Σχόλια