ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 1/2 κιλό αρνί νεφραμιά με παϊδάκια ξεκοκκαλισμένο
- 1 κουταλιά σκορδόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μυρώνια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά κάρδαμο ψιλοκομμένο
- λίγο σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
- 4 κουταλιές μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
- 3 πράσα κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 2 μπαστουνάκια σέλερυ κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 2 καρότα κομμένα σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- το χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατοπιπερώνετε το αρνί και το αφήνετε ανοιχτό να ακουμπάει με την πέτσα του στον πάγκο της κουζίνας.
2. Αναμιγνύετε το σκορδόπρασο, τα μυρώνια, το κόλιαντο, το κάρδαμο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και απλώνετε το μίγμα κατά μήκος του κρέατος εκτός από μία κουταλιά που κρατάτε.
3. Τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με σπάγκο.
4. Βάζετε το κρέας σε ταψί, το αλείφετε με 2 κουταλιές μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και το βάζετε να ψηθεί για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς. Όση ώρα ψήνεται, ρίχνετε σταδιακά 1 φλιτζάνι νερό.
5. Βάζετε τα λαχανικά σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά με την υπόλοιπη μαργαρίνη ή το ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζανάκι νερό και τα αφήνετε να μαλακώσουν 20 λεπτά περίπου. Λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνετε τα μυρωδικά που κρατήσατε με τον μαϊντανό.
6. Όταν περάσουν 15 λεπτά που ψήνεται το αρνί, προσθέτετε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες και περιχυμένες με τον χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί.
7. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες με τις πατάτες και τα λαχανικά του.
0 Σχόλια