ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 3 συκώτια αρνίσια
- 3 γλυκάδια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλιά δενδρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε τα συκώτια και τα γλυκάδια και τα αλατοπιπερώνετε.
2. Αναμιγνύετε σε μπολ τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
3. Κάνετε μια τομή στη μέση του κάθε συκωτιού και μπήγετε εκεί κουταλιές από το μείγμα των αρωματικών.
4. Τυλίγετε με τα γλυκάδια τα συκώτια.
5. Βάζετε τα συκώτια σε διπλό λαδόχαρτο και σκορπίζετε κομματάκια από τη μαργαρίνη ή το βούτυρο. Κλείνετε καλά το λαδόχαρτο και το βάζετε σε ταψάκι.
6. Ψήνετε τα συκώτια σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου.
7. Όταν ψηθούν τα συκώτια τα κόβετε σε φέτες και τα βάζετε σε πιατέλα γαρνιρισμένη με λαχανικά.
0 Σχόλια