ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 4 πράσα (το άσπρο μόνο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 250 γραμ. φέτα τριμμένη
- 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα
- 50 γραμ. ροκφόρ
- 100 γραμ. λάπαθο
- 1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 κουταλιά κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά κάρδαμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σκορδόπρασο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- Ψίχα από φρέσκιες ντομάτες
- Φρέσκα φύλλα πράσινης σαλάτας
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 1/2 κουταλιές κορν-φλάουρ
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σοτάρετε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμυδάκια με τα πράσα, αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο, ώσπου να μαλακώσουν.
2. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι γάλα με το βούτυρο. Διαλύετε το κορν-φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα κια ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν η κρέμα πήξει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, ρίχνετε τα αυγά.
3. Προσθέτετε στην μπεσαμέλ τα τυριά, τα σοταρισμένα πράσα και κρεμμυδάκια.
4. Σοτάρετε τα λάπαθα με 1/2 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο και όταν μαλακώσουν, τα αφήνετε κατά μέρος.
5. Βουτυρώνετε ατομικές φόρμες σουφλέ και στρώνετε τα λάπαθα στις φόρμες.
6. Προσθέτετε στην μπεσαμέλ τα αρωματικά χορταράκια, ανακατεύετε και μοιράζετε το μίγμα στις φόρμες.
7. Σε φούρνο προθερμασμένο ψήνετε τα σουφλέ σε μπαιν μαρί για 20 λεπτά περίπου στους 220 βαθμούς.
8. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, βγάζετε τα σουφλέ από τις φόρμες τους και τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
9. Σερβίρετε αμέσως τα σουφλέ, γαρνιρισμένα με ψίχα φρέσκιας ντομάτας και φύλλα σαλάτας.
0 Σχόλια