ΥΛΙΚΑ Συνταγής
Για την κρέμα πατισερί:
- 4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
- λίγο άρωμα βανίλια
- 100 γραμ. βούτυρο
Για την ζύμη πάστα φλώρα (Βασική συνταγή τάρτας):
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
Για την τάρτα:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα πατισερί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί χτυπημένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ακτινίδια
- 1 φλιτζάνι καφέ λικέρ Μαρασκίνο
- Ζύμη πάστα φλώρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα πατισερί:
1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε το μισό γάλα με τα υπόλοιπα υλικά.
2. Στη συνέχεια, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε το μίγμα, ενώ βράζει το γάλα, ανακατεύοντάς το μέχρι να δέσει. (Η κρέμα πατισερί διατηρείται στην κατάψυξη για αρκετό χρόνο).
Για τη ζύμη πάστα φλώρα:
1. Βάζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη.
2. Πρόσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών.
3. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
4. Στη συνέχεια, ανοίγετε ένα χονδρό φύλλο και το απλώνετε σε ένα μέτριο ταψί, αλειμμένο με βούτυρο.
5. Τρυπάτε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της ζύμης και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Για την προετοιμασία της τάρτας:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα πατισερί με ένα σύρμα.
2. Προσθέτετε τη σαντιγί, τα ακτινίδια και το λικέρ.
3. Με την κρέμα αυτή καλύπτετε την τάρτα και τη γαρνίρετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας (ακτινίδια, σαντιγί, αμύγδαλα κ.λ.π.).
0 Σχόλια