Τούρτα πεπόνι


ΥΛΙΚΑ Συνταγής


Για την κρέμα πατισερί:

  • 4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
  • λίγο άρωμα βανίλια
  • 100 γραμ. βούτυρο

Για την τούρτα:
  • 3 φύλλα παντεσπάνι βανίλια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα πατισερί
  • 2 φλιτζάνια κρέμα σαντιγί
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λικέρ Drambouie
  • 1/2 κιλό πεπόνι ώριμο χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την κρέμα πατισερί:

1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε το μισό γάλα με τα υπόλοιπα υλικά.

2. Στη συνέχεια, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε το μίγμα, ενώ βράζει το γάλα, ανακατεύοντάς το μέχρι να δέσει. (Η κρέμα πατισερί διατηρείται στην κατάψυξη για αρκετό χρόνο).


Για την προετοιμασία της τούρτας:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα την κρέμα πατισερί μαζί με τη σαντιγί.

2. Προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το λικέρ και το μισό πεπόνι.

3. Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα δίσκο ένα φύλλο παντεσπάνι και καλύπτετε με την κρέμα που έχετε ετοιμάσει παραπάνω, πάχους μισού δάχτυλου.

4. Συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν το παντεσπάνι και η κρέμα.

5. Καλύπτετε κυκλικά τα πλάγια της τούρτας με κρέμα και τέλος γαρνίρετε με σαντιγί και διάφορα φρούτα (πεπόνι, κεράσια κομμένα σε ωραία σχήματα) την επιφάνεια της τούρτας.

6. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει 2-3 ώρες πριν την κόψετε.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια