ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 - 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε το λάδι μαζί με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα για 4 - 5 λεπτά.
2. Προσθέτετε το γάλα ζεστό χτυπώντας με ένα σύρμα για να μη σβολιάσει την κρέμα.
3. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, τα αυγά και την παρμεζάνα.
4. Αν θέλετε την μπεσαμέλ να γίνει πιο αραιή, προσθέτετε λίγο γάλα ακόμη. Αντιθέτως, αν τη θέλετε πιο σφικτή, αφαιρείτε λίγο γάλα.
0 Σχόλια