Λαζάνια με τόνο

🍵 4 μερίδες


ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  •  1 κονσέρβα 200γρ. τόνο σε λάδι, στραγγισμένο
  • ντοματάκια 400-450 γρ. σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
  • 250 γρ. λαζάνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουερ
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί τύπου τσένταρ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη παρμεζάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα τα ντοματάκια, τη μαντζουράνα και το αλατοπίπερο.

2. Προσθέτετε τον τόνο.

3. Βράζετε τα λαζάνια και τα στραγγίζετε.

4. Λιώνετε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), προσθέτετε τον κορν-φλάουερ ανακατεύοντας για 1 λεπτό και ρίχνετε το γάλα.

5. Αφού πάρουν μία βράση, ρίχνετε το τυρί τύπου τσένταρ.

6. Απλώνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος μια στρώση λαζάνια και τα καλύπτετε με το μίγμα του τόνου.

7. Ρίχνετε τα υπόλοιπα λαζάνια και περιχύνετε με τη σάλτσα του τυριού.

8. Ρίχνετε την παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 200°C.

9. Σερβίρονται ζεστά.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια