Μελιτζάνες παπουτσάκια

🍵 4 μερίδες 


ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες 
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μπεσαμέλ (δείτε τη συνταγή ΕΔΩ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε στη μέση τις μελιτζάνες, τις χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι στο κέντρο και τις βάζετε σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για μια ώρα (αν είναι πικρές).

2. Κατόπιν τις τηγανίζετε, τις βάζετε σε ένα ταψάκι και αφαιρείτε την ψύχα.

3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι μαζί με το λάδι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει.

4. Στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά, τη δάφνη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε για 3 - 4 λεπτά.

5. Προσθέτετε το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά περίπου.

6. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε λίγο μαϊντανό και γεμίζετε με τον κιμά τα παπουτσάκια

7. Με ένα κουτάλι καλύπτετε με την μπεσαμέλ τα παπουτσάκια, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 30 λεπτά σε δυνατό φούρνο.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια