ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 6 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας νερό
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι - Πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών χωριστά. Τα ενώνετε και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον μισό μαϊντανό.
2. Λιώνετε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη) και το προσθέτετε στα χτυπημένα αυγά.
3. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε την ομελέτα.
4. Πασπαλίζετε την επιφάνεια της ομελέτας με το τυρί και την διπλώνετε στα δύο.
5. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Σημείωση: Για περισσότερη νοστιμιά, χρησιμοποιείστε δύο ή τρία είδη τυριών της αρεσκείας σας π.χ. γραβιέρα, παρμεζάνα κ.λ.π.
0 Σχόλια