ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 25 γραμ. βούτυρο
- 50 γραμ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 γραμ. μανιτάρια
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κονσέρβα 200-220 γραμ. σολομό, τεμαχισμένο
- 50 γραμ. μπιζέλια κατεψυγμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 αυγό χτυπημένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λιώνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
2. Προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας και χαμηλώνετε τη φωτιά μόλις βράσουν.
3. Προσθέτετε το σολομό, τα μπιζέλια, το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού.
4. Απλώνετε σε βουτυρωμένη φόρμα για πίτα το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνετε το μίγμα του σολομού και καλύπτετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
5. Αλείφετε με το αυγό και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
6. Σερβίρετε ζεστό.
0 Σχόλια