ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1/2 κιλό πατάτες
- 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 αυγά ολόκληρα χτυπημένα
- 200 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κονσέρβα καπνιστό σκουμπρί
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και αφού βράσουν σε αλατισμένο νερό τις περνάτε από το μύλο των χορταρικών.
2. Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τους 2 κρόκους, το τυρί, το σκουμπρί τεμαχισμένο, το πιπέρι και ανακατεύετε. Αν το μίγμα είναι αραιό προσθέτετε λίγη φρυγανιά.
3. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει.
4. Πλάθετε το μίγμα σε πιτάκια που περνάτε από χτυπημένο αυγό και φρυγανιά.
5. Τηγανίζετε σε λάδι σε μέτρια φωτιά.
6. Σερβίρονται ζεστά.
0 Σχόλια