ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 250 γραμ. αλεύρι
- 125 γραμ. βούτυρο
- 5 κουταλιές σούπας νερό
- 2 κονσέρβες κόκκινο σολομό, στραγγισμένο
- 100 γραμ. αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 25 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μία λεκάνη αναμιγνύετε το αλεύρι, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε με τέτοιο τρόπο ώστε το μίγμα να μοιάζει με χοντρά τρίμματα.
2. Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι να πετύχετε μια μαλακή ζύμη
3. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την τοποθετείτε σε φόρμα τάρτας βουτυρωμένη.
4. Λιώνετε με πιρούνι το σολομό και αναμιγνύετε τα υπόλοιπα υλικά.
5. Απλώνετε το μίγμα του σολομού πάνω στη ζύμη και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
6. Γαρνίρετε με τις φέτες του αγγουριού.
7. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
0 Σχόλια