ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 6 μήλα
- 125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
- 1 κουταλιά σούπας κόντιτα
- 5 κουταλιές σούπας Calvados (λικέρ μήλου) ή κάποιο άλλο λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους από κάθε μήλο με το ειδικό εργαλείο χωρίς να τρυπήσετε το μήλο από κάτω.
2. Κόβετε 1 ροδέλα 2 εκατοστών περίπου από την πάνω μεριά. Ρίχνετε στο άνοιγμα του κάθε μήλου τα κομματάκια από το βούτυρο.
3. Αναμιγνύετε τις 3 κουταλιές από τη ζάχαρη με την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο ,τις σταφίδες και τα κόντιτα.
4. Βράζετε το παραπάνω μίγμα μαζί με τρεις κουταλιές Calvados, ανακατεύετε και γεμίζετε με αυτό τα μήλα.
5. Τοποθετείτε τα μήλα σε ταψάκι.
6. Αναμιγνύετε ένα φλιτζάνι νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο λικέρ και περιχύνετε με το μίγμα τα μήλα.
7. Τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
8. Σερβίρετε τα μήλα χλιαρά με το σιρόπι τους και τα συνοδεύετε αν θέλετε με κρέμα σαντιγί.
0 Σχόλια